In ultimile luni am inceput sa folosesc din ce in ce mai des uleiurile esentiale Young Living. Pana acum foloseam din magazinul de unde imi achizitionez ingredientele pentru produse, dar am vrut sa intru in posesia celor mai bune uleiuri din lume. Si asa am ajuns la Young Living. Totul datorita prietenei mele, Lavina, care mi-a ghidat pasii si de la care inca mai invat foarte multe.
Si pentru ca eu vad rezultate, pentru ca am inceput sa le folosesc pe cateva dintre ele, am decis sa creez aceasta rubrica speciala, in care iti voi prezenta pe parcurs cate un ulei esential si cum il poti folosi tu in casa. De asemeni, am sa iti prezint si metodele prin care poti intra in posesia lor, iar tu iti alegi cea mai avantajoasa modalitate pentru tine. Asa ca urmareste blog-ul si daca ai intrebari, ma poti contacta oricand.
0 Comments
Daca vrei sa folosesti uleiurile esentiale Young Living, mai intai citeste aceste informatii. Pentru ca si eu am avut dubii la inceput si mi-a trebuit vreo 3 ani sa ma decid, ti-am pregatit un articol in care iti pot raspunde la mai multe intrebari. Ce sunt uleiurile esentiale? Despre uleiurile esentiale se vorbeste de mii de ani, la fel si despre metodele de aplicare, combinatiile posibile si efectele lor benefice. Ele sunt folosite in arta culinara, in medicina, in industria cosmetica si cea a parfumurilor. Ceea ce trebuie sa stii este faptul ca ele reprezinta mecanismul de protectie si aparare al plantei, iar asupra corpului nostru actioneaza in acelasi mod in care actioneaza si in natura. Patrund in membrana celulei si se imprastie in circuitul sanguin si in tesuturi. O singura picatura contine un numar foarte mare de molecule, care au efect asupra corpului nostru la nivel celular. Uleiurile esentiale sunt substante volatile aromatice produse de plante, care aduc imbunatatiri considerabile ale sanatatii fizice, psihice, mentale si emotionale persoanelor care le folosesc constant si cu buna stiinta. Acestea nu sunt grase si nu pateaza. De asemeni, ele nu expira! Un ulei esential pur este cel care este extras prin diferite metode si se pot obtine din florile, coaja, lemnul sau radacina unei plante. Pot fi transparente, galbui, verzi, cu o textura mai fluida sau mai densa. De exemplu:
Care sunt beneficiile uleiurilor esentiale? Printre acestea iti pot enumera:
Cum se obtin uleiurile esentiale? Pentru a realizat aceste uleirui este nevoie de mult timp si mult material (flori, scoarta, etc) si cantitatea obtinuta nu este foarte mare. De exemplu, pentru 30ml de ulei esential de trandafir este nevoie de 60.000 de flori. O adevarata nebunie! De aceea si pretul unui ulei esential pur este foarte ridicat. Distilarea - cea mai simpla metoda de extragere a uleiurilor esentiale care presupune folosirea unui dispozitiv de distilare cu aburi, care functioneaza in felul urmator: plantele se fierb sau se trec prin aburi si datorita caldurii se elibereaza molecule de uleiuri esentiale care sunt purtate printr-un tub si recoltate intr-un vas de racire unde se lichefiaza. Lichidul rezultat contine ulei si apa si prin separare se obtin uleiul esential si apa de parfum. Presarea -prin presarea cojilor de fructe, se obtin uleiurile esentiale din citrice. In general se obtin astfel uleiurile esentiale de bergamota, lamaie, mandarina sau portocala. Extractia cu solventi - extractia cu solventi este folosit pentru plantele care sunt foarte sensibile si nu ar rezista procesului distilarii si presupune utilizarea unor compusi chimici asa cum sunt benzenul si hexanul. Metoda uzuala implica aplicarea materialului aromat pe site din metal intr-un container, solventul este aplicat peste ele dupa care este lasat sa se vaporizeze lasand in urma o substanta formata din uleiul esential si stearopten. Uleiul aromat este extras pe urma cu ajutorul alcoolului rezultand cea mai pura substanta. In urma acestui proces rezulta tipuri de uleiuri diferite de cele esentiale:
Cum se pastreaza uleiurile esentiale? Uleiurile esentiale se pastreaza ferite de lumina si caldura. Daca sunt pastrate in conditii optime, sunt utilizabile si cativa ani de zile. Uleiurile care tin cel mai mult si devin mai bune pe masura ce trece timpul, sunt de obicei rasini dense, precum tamaia si smirna, esente lemnoase precum santalul, radacini precum cea de vetiver si alte uleiuri, inclusiv patchouli.
Cam acestea sunt informatiile din acest articol. Dar ramai aproape, pentru ca voi continua, asa cum ti-am promis! |
AutorMa numesc Sibel si vreau sa iti arat cum poti fii frumoasa la orice varsta si intr-un mod cat mai natural. Daca te inregistrezi pe site-ul meu vei fii la curent cu toate noutatile si vei primi GRATIS primul meu mini-ghid pentru ingrediente utile in casa. arhiva |