In ultimul timp am incercat diferite retete pentru tonicul de fata, deoarece consider ca este un produs care nu trebuie sa lipseasca din rutina nostra zilnica de ingrijire. Nu este suficient doar sa ne demachiem si apoi sa aplicam crema de fata. Tonicul curata toate impuritatile ramase si indeparteaza si ultimele urme de machiaj. Am reusit sa ii fac Alexandrei un tonic cu care am scapat de cosurile de pe frunte (si am sa va scriu si aceasta retetat in curand), iar acum am gasit si solutia pentru a "sterge" definitiv semnele ramase de la cosuri. Am preferat sa nu umblu la ele ca sa nu ii fac mai mult rau si sa se extinda pe toata fata si de aceea au ramas cateva semne, dupa ce cosurile s-au uscat. Dar am gasit combinatia perfecta si acum fruntea ei e curata si de cateva zile nu a mai facut niciun cos nou. Asa ca am decis sa iti prezint ingredientele necesare pentru acest produs (de data aceasta sunt ceva mai multe de cat de obicei) si vreau sa va spun ca am folosit si eu din cand in cand tonicul si mi s-a parut bun chiar si pentru mine. Ingrediente necesare:
Am sa iti si explic de ce am ales aceste ingrediente intr-una din vizitele mele in farmacia Bebe Tei (unde imi place sa ma duc si sa caut noutati) si vei vedea ca beneficiile lor sunt chiar convingatoare. Apa de tei: Teiul face parte din familia tiliacee, are multe specii răspândite şi majoritatea sunt recunoscute pentru calităţile terapeutice, medicinale şi cosmetice. Florile de tei sunt cunsocute şi utilizate de mii de ani şi aduce beneficii prin aplicarea direct pe piele sau ca ingredient în compoziţiile unor produse cosmetice. Apa de tei ofera luminozitate, calmeaza pielea si poate fi folosita si pe pielea mai sensibila a copiilor. Proprietatile apei de tei:
Glicerina: Este un agent hidratant regăsit în nenumărate produse cosmetice de îngrijire şi igienă a pielii și părului. Facilitează reținerea apei în piele, este emolient și lasa pielea catifelata. Proprietatile glicerinei:
Uleiul de crin alb: Cunoscut pentru capacitatea sa de a oferi luminozitate pielii, acest ingredient este folosit pentru atenuarea petelor, a roșeții sau prevenirea pigmentării pielii. Este calmant, ușor antiinflamator, potrivit pentru pielea fragilă, sensibilă. Este un ingredient obtinut prin macerarea florilor, iar mirosul sau este mult mai fin decat al florilor de crin. Priprietatile uleiului de crin alb:
Mod de preparare: - se pun intr-un recipient de sticla toate ingredientele - se agita bine, pentru a se amesteca - se transfera intr-o sticla cu sau fara pompita (dupa preferinte) - eu am ales una cu pompita, ca sa poata folosi si Alexandra produsul *Eu am ales ca fac doar 30 ml, pentru ca prefer ca produsele pe care le pun pe fata sa fie cat mai proaspete. Si iti sugerez si tie sa faci pentru prima data la fel, iar daca ti se potriveste tenului, atunci poti face mai mult. Tonicul poate fi folosit si dimineata si seara. Iar daca ai un ten mai sensibil, si pe parcursul zilei, ca sa iti improspatezi tenul. De asemeni, daca intampini anumite probleme si ai perioade cand tenul este iritat, poti sa il folositi pana tratezi acele probleme. Eu sunt de parare ca produsele de ingrijire se pot schimba, alterna in functie de necesitatile tenului la momentul respectiv. Mai ales ca pielea noastra sufera transformari si in functie de anotimp si atunci trebuie sa tinem cont si de acest aspect. Ce zici? Iti place reteta?
Tu ce tonic folosesti?
1 Comment
|
AutorMa numesc Sibel si vreau sa iti arat cum poti fii frumoasa la orice varsta si intr-un mod cat mai natural. Daca te inregistrezi pe site-ul meu vei fii la curent cu toate noutatile si vei primi GRATIS primul meu mini-ghid pentru ingrediente utile in casa. Spor la treaba!
|