In sfarsit soarele ne zambeste zilnic, din ce in ce mai mult. Eu ador anotimpurile calde, chiar daca uneori iti vine sa lesini pe la miezul zilei. Dar prefer aceste temperaturi, in locul celor de iarna. Chiar radeam cu unele prietene si ne gandeam "Cum ar fi iarna sa ne mutam intr-o zona calda, iar vara sa ne intoarcem acasa?"
Insa expunerea la soare, pe langa avantaje, are si dezavantaje. Si ceea ce ma deranjeaza pe mine sunt petele de pe frunte, care devin mai evidente. Folosesc si eu produse cu factor de protectie, dar se pare ca nu sunt destul de eficiente. Asa ca am cautat o solutie naturala si foarte simpla pentru a le diminua pe timpul verii, pentru a le tine sub control. Pentru ca nu mai obisnuiesc sa aplic fond de ten zilnic si sunt momente cand vad petele de pe frunte si nu imi place.
Asa ca am ales doua ingrediente banale, pe care le avem toate in casa si cu care se poate face o masca care merge aplicata pe zona patata (in mod special). Daca vrei, o poti aplica si pe restul fetei. Asta depinde de tine.
Eu am aplicat masca de doua ori pe saptamana. Dar cum o aplici tu, depinde te tenul pe care il ai si de cat de bine suporti sucul de lamaie pe fata. Daca ai un ten foarte sensibil, nu ti-as recomanda sa o aplici, pentru ca s-ar putea sa te iriti. Dar TESTEAZA! Ingrediente necesare: - 2 linguri de miere - are si efect hidratant, este antibacteriana, calmeaza pielea, este ideal pentru cateva minute de masaj facial - 1 lingurita de suc de lamaie - exfoliaza si ofera luminozitate si chiar se spune ca diminueaza semnele ramase pe fata (fie de la un cos, fie o pata neplacuta) Mod de realizare: - combina cele doua ingrediente astfel incat sa ai o pasta nu foarte lichida, ca sa o poti intinde pe fata - aplica masca pe tenul curat - tine masca pe fata cat de mult poti sau cat de mult timp ai la dispozitie - inainte de a te spala, nu strica sa faci si un usor masaj, pentru a pune sangele in circulatie - clateste cu apa din abundenta, aplica tonicul si crema potrivita tipului tau de ten Diferentele se vor observa dupa cateva saptamani de la aplicare, insa pielea va fi mai neteda si mai luminoasa inca de la prima aplicare. Ai radare si nu uita sa folosesti o crema cu factor de protectie.
0 Comments
M-am decis sa realizez aceasta reteta intr-o zi cand nu eram foarte multumita de aspectul tenului. Si provocarea a fost sa folosesc doar ingrediente din bucatarie. Asa ca am obtinut un fel de exfoliant, care curata foarte bine tenul si ii da luminozitate. Bicarbonatul il mai folosesc din cand in cand pe fata, iar ovazul este "prietenul" meu cel mai bun atunci cand vine vorba despre exfoliere. Eu personal nu recomand cafeaua sau zaharul pe fata, pentru ca pot rani pielea, iar ovazul este o varianta mai delicata.
ATENTIE - Am facut reteta de doua ori. Prima data am lasat florile de lavanda si de sunatoare nemacinate, doar ovazul l-am macinat. Si a iesit o pasta putin mai abraziva, care nu merge pe un ten sensibil sau mai uscat. De aceea a doua oara am macinat toate plantele, inclusiv bicarbonatul, inainte de a le amestca cu sucul de lamaie si cu apa. De aceasta data am obtinut o pulbere mult mai fina si mai placuta la atingere. Voi puteti alege varianta care va place cel mai mult.
Ingrediente necesare:
*Cantitatile de mai sus iti permit sa folosesti produsul obtinut de vreo 3 ori. Trebuie sa il pastrezi intr-un recipient cu capac.
Metoda de realizare (pentru varianta cu ingredientele macinate):
Ai vazut cat de simplu este? Iar tenul este curat si neted, perfect pentru aplicarea fondului de ten.
Aceasta postare a plecat de la programul pe care l-am pregatit pentru weekend-ul ayurvedic de la Moeciu si m-am gandit ca ar fi bine sa iti prezint si tie ce retete am pregatit acolo. A fost un weekend foarte fain, relaxant si cu totii am invatat foarte multe despre sanatate. Am povestit despre ce inseamna Ayurveda si cum ne poate ajuta sa fim mai armoniosi si mai sanatosi, dar si cum sa ne adaptam produsele de ingrijire in functie de tipologia fiecaruia. Pentru ca este foarte important important sa ne cunoastem dosha (tipologia) proprie.
Ce este de fapt o dosha? Ayurveda se bazeaza pe trei tipuri constitutionale care se regasesc in fiecare dintre noi. Insa in mod normal una dintre ele este mai pregnanta si ar trebui sa ne ghidam dupa caracterisiticile sale. Cele trei tipuri sunt: vata, pitta si kapha. Eu am sa iti vorbesc din perspectiva pielii in ceea ce urmeaza: - Vata - este un tip de piele mai uscat, mai sensibil, usor aspru la atingere, care se inroseste la vant sau soare. Are nevoie de mai multa hidratare sau de improspatare pe timpul zilei cu ape florale. - Pitta - se caracterizeaza prin iritatii, rozacee si cosuri. De aceea are nevoie de produse calmante. - Kapha - este un tip de ten cu pori mari, mai gras si cu puncte negre. Are nevoie de curatare mai profunda si este mai rezistent la expunerea la soare. Pentru azi iti prezint prima reteta, care este o masca si un scrub in acelasi timp si care trebuie adaptata in functie de dosha proprie.
Ingrediente necesare:
- 1/2 lingurita de turmeric - 1/2 lingurita de ovaz macinat (pentru Vata), naut macinat (pentru Pitta) sau orz (pentru Kapha) - apa - 1 picatura de ulei esential dupa preferinte - eu am pus ulei de Tamaie
Metoda de realizare si folosire:
- amesteca cele doua pudre si apoi adauga apa cat sa obtii o pasta asemanatoare nisipului umed - adauga uleiul esential - aplica masca pe fata curata si lasa aproximativ 5 minute - apoi maseaza usor tenul si clateste cu multa apa calduta si cu un prosop de bumbac. Daca ti se ingalbeneste putin tenul, nu te speria, pentru ca insistand cu apa calduta si apoi cu tonic, pielea se va curata - nu uita sa aplici si crema potrivita tipului tau de ten
Eu de data aceasta am nimerit un turmeric mai galben. Nu mai stiu de unde l-am cumparat, dar am reusit sa imi curat foarte bine tenul. Si am capatat o piele neteda si radioasa, iar serul pe care mi-l fac si la care adaug si uleiuri esentiale, a intrat foarte bine in piele.
In articolul viitor am sa iti vorbesc despre o reteta pentru corp. Asa ca, aboneaza-te si te tin la curent cu noutatile!
Imi era dor de o masca cu cacao zilele trecute. Asa ca am asteptat sa vina weekend-ul si m-am rasfatat cu cacao din cap pana in picioare. Pe langa exfoliantul de corp pe care mi-l fac din cand in cand si care contine cacao, cafea, ghimbir si ulei de cocos, am decis sa imi fac si o masca cu cacao. Si fiind duminica, am umplut cada cu apa fierbinte, am adaugat sare Epsom si ulei esential de lavanda si apoi mi-am aplicat masca (cu care am stat 10 minute). Iubesc zilele de duminica tocmai pentru ca imi acord timp mie.
In aceasta reteta am ales sa adaug si ulei esential de menta, care are efect revigorant. Iar combinatia de cacao si menta ma duce cu gandul la ciocolata After Eight, care imi place foooarte mult. Bicarbonatul si ovazul le-am adaugat pentru a-mi curata celulele moarte si pentru a avea un ten mai neted si mai luminos. Si chiar acesta a fost si rezultatul!
Ingrediente necesare:
- 1 lingurita de cacao - este puternic anti-oxidanta, stimuleaza circulatia sangelui si diminueaza liniile fine si ridurile si imbunatateste productia de colagen si elastina - 1 lingurita de ovaz macinat - se stie ca are capacitatea de a calma eczemele si tratateaza inflamatiile pielii. Se potriveste tuturor tipurilor de ten, asa ca foloseste-l fara griji - 1 lingurita de bicarbonat - daca nu ai cosuri sau un ten gras, poti sari peste acest ingredient - apa filtrata sau apa florala - eu am ales apa de lavanda, pentru ca am mereu in casa si o folosesc destul de des - 2 picaturi ulei esential de menta Daca nu vrei sa adaugi apa florala, poti pune in locul ei un ulei de jojoba sau de argan sau lapte de cocos. Daca adaugi ulei, masca nu se va usca foarte repede. Insa cu apa florala cam in 5 minute este complet uscata. Si la fel, uleiul esential de menta se poate inlocui cu cel de lavanda sau de tea tree sau unul potrivit tipului tau de ten.
Mod de realizare si aplicare:
- se amesteca ingredientele pudra - apoi se adauga apa si uleiul esential - aplica masca pe fata curata si lasa sa actioneze 10 minute - inainte de a indeparta masca de pe fara, realizeaza un masaj usor, cu miscari circulare, pentru a indeparta si celulele moarte - clateste cu apa calduta si un prosop din bumbac - aplica tonicul si crema potrivita tipului de ten Cam asta a fost masca pentru rasfatul de weekend. Tu cum te resfeti de obicei?
S-AR PUTEA SA ITI PLACA:
Foarte multe dintre retetele pe care ti le-am prezentat pana acum se potrivesc tuturor tipurilor de ten. Insa acum am sa vorbesc despre o masca potrivita unui ten mai gras, incarcat si cu ceva cosuri. Si acest lucru se datoreaza ingredientelor si mai ales carbunelui activ, care poate sa absoarba impuritatile, sebumul si sa curete foarte bine porii in profunzime.
Eu am ales sa imi aplica aceasta masca in urma cu vreo saptamana, pentru ca am fost plecata din Bucuresti si la intoarcere imi simteam tenul foarte incarcat. Nici fondul de ten nu se intindea foarte bine si ma simteam imbatranita. Asa ca m-am uitat in cutia cu ingrediente si am ales cateva special pentru aceasta masca.
Ingrediente necesare:
- 1/2 lingurita de carbune activ - il poti gasi sub forma de capsule sau pulbere - absoarbe impuritatile si curata porii in profunzime - 1/2 lingurita de argila rhassoul - de provenienta vulcanica, se foloseste in masti, sampon si are rol exfoliant, detoxifiant si purificator - 1/2 lingurita de argila verde - bogata in minerale, este detoxifianta si remineralizanta - 1 lingura ulei din samburi de struguri sau orice alt ulei ai la indemana - 1 picatura de ulei esential (eu am ales lavanda, dar se poate pune tea tree, ylang ylang sau geranium)
Mod de realizare:
- se amesteca ingredientele pulbere - se adauga uleiul vegetal si apoi uleiul esential ales - se aplica masca doar pe tenul curat si se lasa 10 minute, dupa care se maseaza usor si se clateste cu apa din abundenta - se aplica in continuare tonicul si crema potrivita tipului de ten * Eu am incercat sa amestec pulberile si cu apa si au capatat o textura mai cremoasa si de asemeni s-a uscat mai repede pe fata. Iar la final am capatat un ten foarte catifelat. Mai poti folosi acest mix de pulberi dimineata, amestecat cu apa, doar pentru a-ti curata tenul si nu ca o masca. Si daca vrei sa aduci un plus de beneficii, poti combina cu suc de portocale, care la fel indeparteaza celulele moarte si aduce un plus de luminozitate tenului. De asemeni, poti multiplica cantitatile si poti pastra partea pulbere a mastii intr-un borcan cu capac, pentru o perioada mai lunga. Iar dimineata alternezi lichidul cu care o amesteci - apa, suc, lapte sau un ulei vegetal. Eu imi fac mereu astfel de combinatii, pe care le am in dulap si scriind acum acest articol, mi-am dat seama ca imi pot lua in vacante borcanul cu mine! The simplest activated charcoal and clay facial mask
Many of the recipes I wrote on my blog were for every skin type. But now I want to write about a mask which is specially created for oily skin or for those times when you have clogged pores or impurities. I chose the ingredients one day when I wasn't satisfied with how my skin felt and had this amazing idea.
Ingredients: - 1/2 teaspoon of activated charcoal - it absorbs the impurities and it cleanses the pores - 1/2 teaspoon of rhassoul - it's used in facial masks, shampoos and it purifies the skin and the scalp - 1/2 teaspoon of green clay - rich in minerals, it detoxifies the skin - 1 teaspoon of greape seed oil or any other vegetable oil - 1 drop of essential oil - lavender, tea tree, ylang ylang or geranium Method: - mix the powders; then add the vegetable oil and the essential oil - apply the mask on clean face and leave it for 10 minutes - wash the face with warm water - apply the toner and the face cream *I also tested this mask with water and no vegetable oil and I love it, because it's velvety and it dries off faster. You can also multiply the quantities and keep the powders in a jar in your bathroom. And anytime you want to wash your face you can mix it with water or citrus juice and apply it on your face.
Azi sunt pe fuga, dar am reusit sa scriu acest articol si iti prezint o reteta foarte, foarte simpla.
Intr-un articol trecut ti-am mai povestit despre macese si beneficiile lor. Pe scurt, acestea iti asigura un cocktail de calciu, fier, vitamina C si A tenului si impreuna cu iaurtul (din aceasta reteta) fac ca aceasta masca sa fie una potrivita pentru toate tipurile de ten. Iar iaurtul, considerat probiotic, se pare ca este esential pentru o digestie cat mai buna. Iar o digestie perfecta nu face decat sa elimine toxinele adunate in organism. Insa pentru piele probioticele sunt la fel de importante deoarece: - au efect anti-inflamator - trateaza acneea si eczemele - ofera luminozitate pielii - diminueaza liniile fine si ridurile Pentru mine acestea sunt cateva motive care ma determina sa ma documentez mai mult si sa caut o varianta de suplimente, posibil organice, pe care sa o introduc in ritualul meu zilnic. Stiu ca in SUA exista produse cosmetice care au in lista de ingrediente si probiotice, dar si foarte multe marci de suplimente. Insa eu prefer sa gasesc o varianta pe plan local, de unde sa imi pot comanda cu regularitate. Si am sa iti povestesc despre ea la momentul potrivit. Pana atunci, continua sa consumi iaurt sau sa il aplici pe fata.
Ingrediente necesare:
- 1/2 lingurita de macese macinate (le gasesti in plafar sau iti poti lua un ceai si apoi sa macini plantele din plic) - 1 lingurita de iaurt gras * poti adauga un ulei esential ales in functie de tipul de ten (gasesti mai multe informatii AICI) Metoda de realizare: - amesteca ingredientele si lasa-le putin pentru ca macele sa se hidrateze si sa poti intinde masca cat mai uniform - aplica masca pe fata curata si lasa sa actioneze 15 - 20 minute - clateste cu apa din aundenta si aplica tonicul si crema potrivita tipului tau de ten Pe langa efectul racoritor, mi-a placut ca la final pielea mea a ramas neteda si luminoasa. Fiind pe baza de iaurt este indicata in mod special tenului gras si cu cosuri, dar in functie de uleiul esential ales, se poate aplica pe orice tip de ten. Revin in curand si cu alte retete la fel de simple! |
AutorMa numesc Sibel si vreau sa iti arat cum poti fii frumoasa la orice varsta si intr-un mod cat mai natural. Daca te inregistrezi pe site-ul meu vei fii la curent cu toate noutatile si vei primi GRATIS primul meu mini-ghid pentru ingrediente utile in casa. Spor la treaba!
|