In ultima perioada nu am mai facut masti cu fructe, pentru ca am descoperit alte ingrediente si m-am jucat cu ele. Insa o masca cu banana este intotdeauna bine venita. Deoaprece banana este bogata in magneziu si potasiu, dar si vitamina C, astfel incat pielea devine mai luminoasa si mai catifelata. In plus, banana este potrivita tuturor tipurillor de ten.
Asa ca m-am pus frumos pe treaba si am facut o cantitate suficienta pentru 2 persoane.
Ingrediente necesare:
- cateva felii de banana - cele 4 felii au fost suficiente pentru 2 persoane. - 1 lingurita de miere - poti folosi miere de Manuka sau orice alt tip de miere; eu am folosit o miere cu lavanda, un produs pe care il ador. - 1/2 lingurita de bicarbonat - are efect anti-bacterial si actioneaza ca un exfoliant, ajutand la curatarea eficienta a porilor, dar controleaza si excesul de sebum, inchide porii si lasa pielea catifelata. Eu am un bicarbonat fara aluminiu de la Vegis si gasesti la ei si mai multe sortimente de miere de albine. * Daca vrei sa imbogatesti masca, poti adauga si ulei esential de lavanda, tea tree, morcovi, ylang ylang, trandafir sau orice alt ulei care stii ca ti se potriveste. Metoda de realizare: - paseaza banana si amesteca cu celelalte doua ingrediente pana obtii o pasta omogena - aplica masca pe tenul curat si lasa sa actioneze macar 10 minute - indeparteaza masca cu apa calduta (vezi si articolul despre cum sa speli fata corect) - aplica in continuare tonicul si crema potrivita tipului tau de ten Este o masca care asigura hidratarea pieleii, care exfoliaza, atenueaza petele pigmentare si ofera luminozitate. Ce zici, te tenteaza sa o incerci?
0 Comments
Urmaream de foarte mult timp sa achizitionez pudra de matcha si pana la urma prietena mea, Cristina, mi-a adus un plic de care m-am bucurat preparand o masca noua.
Aveam de ales si multe alte ingrediente din dulapul meu magic, insa mi-au atras atentia cateva pe care nu le-am mai folosit de mult si un ulei nou pe care il tineam la vedere, in speranta ca imi vine mie o idee si ma bucur de el cat de curand. Asa s-a si intamplat. Am ales ingredientele, mi-am curatat tenul si mi-am pregatit masca. Nu m-am putut insa bucura de culoarea verde ca de smarald a pudrei de matcha, pentru ca am combinat-o cu o pulbere rozalie, dar intentionez sa mai pregatesc o varianta, mult mai verde, despre care promit ca am sa scriu cat de curand. Dar ce este aceasta pudra de matcha si de unde vine? Este un ceai verde mai special, cules in momentul in care frunzele au cel mai mare continut de clorofila (ajuta la detoxifierea intregului organism). Aceste frunze sunt uscate si apoi macinate, iar ceaiul se face amestecand pudra si nu infuzand frunzele uscate. Pentru piele matcha are efect anti-oxidant si anti-inflamator, creste elasticitatea pielii, uniformizeaza culoarea acesteia, calmeaza tenul sensibil, trateaza acneea. Acestea sunt doar cateva beneficii care mi-au atras atentia.
Ingrediente necesare:
- 1/2 lingurita de pudra de matcha - 1/2 lingurita de pudra de capsuni - poti sari peste aceasta; eu am ales sa imbogatesc masca, pentru ca mergeam la o petrecere si mi-am dorit sa am tenul impecabil - 1 lingurita de ulei vegetal - poti pune orice ulei preferi (avocado, cocos, jojoba, migdale) - 1 picatura de ulei esential - ales in functie de tipul de ten sau de problemele acestuia: lavanda, trandafir, tamaie, mir, geranium. *In aceasta reteta am ales sa adaug un ulei organic de ciulin, primit de la un amic pentru protectia ficatului si pentru detoxifiere. Cum insa nu am avut curaj sa inghit dimineata cate o lingurita, i-am gasit alte intrebuintari, deoarece este recunoscut faptul ca e bogat in Vitamina E, este un puternic anti-oxidant si anti-inflamator, elimina toxinele acumulate in piele si astfel este recomandat si persoanelor cu acnee. Silimarina din aceasta planta calmeaza pielea cu eczeme sau psoriazis, hidrateaza, catifeleaza si previne imbatranirea prematura a pielii. Este la fel de bun si pentru par, deaorece intareste radacina firului de par si previne caderea acestuia.
Mod de realizare si aplicare:
- se amesteca toate ingredientele pana se obtine o pasta cremoasa, nu foarte lichida - se aplica masca pe tenul curat; nu uita de gat si decolteu - se spala cu apa calduta dupa 15 minute si se aplica in continuare tonicul si crema potrivita tipului de ten Dupa ce mi-am spalat fata mi-a placut cat de catifelata era pielea mea si foarte hidratata, pentru ca folosisem acest ulei de ciulin care are o textura usoara si care intra destul de repede in piele. Nu a mai fost nevoie sa aplic un ser, ca de obicei, ci am aplicat crema de ochi si pe cea de fata si apoi m-am machiat.
Daca vrei sa incerci si tu aceasta masca, poti comanda o parte din produse dand click pe link-urile de mai jos:
- pudra de matcha - ulei de jojoba - ulei de migdale - ulei de avocado
In ultima vreme nu prea am mai scris pe blog, pentru ca am cautat produse noi, idei noi de retete si am simtit nevoia sa iau o scurta pauza.
Insa am facut "sapaturi" si revin cu cateva articole noi, despre produsele incercate in ultima luna si cu cateva retete simple pentru ingrijirea tenului. Azi am sa iti povestesc despre Argintul coloidal, care este de fapt o solutie minerala naturala care consta intr-un lichid in care sunt dispersate nanoparticule de Argint. Este o solutie folosita inca din Antichitate deoarece are puternice proprietati antibacteriene. Se spune chiar ca in Grecia sau Roma Antica cei bogati beau vinul din cupe de Argint, tocmai pentru ca se stia depre aceste proprietati, iar bautura era mentinuta proaspata; la curtea imperiala din China se manca cu betisoare din Argint; pilotii luau cu ei la zboruri lungi cate un banut de Argint pentru noroc....frumos, nu? Ei bine, timpul a trecut si pentru ca inca nu se descoperisera sau inventasera antibioticele, Argintul coloidal era folosit atat intern, cat si local, pentru diverse probleme. Si in zilele noastre poate fi folosit pentru a trata: - arsuri solare, acnee sau cosuri, iritatii, taieturi, psoriazis, rozacee, dureri de gat (se face gargara), bronsita (se pune in difuzor), infectii ale urechii, conjunctivita, sinuzita, (insa pentru acestea trebuie intrebat un specalist despre modul de folosire). Cu toate aceste probleme ne confruntam si in zilele noastre si apelam la antibiotice (care nu sunt tocmai ideale pentru organismul nostru si care la un moment dat isi pot piede eficienta). Cum actioneaza de fapt Argintul coloidal? Acesta are capacitatea de a penetra peretele protector al bacteriei, de a-i modifica ADN-ul si de a "provoca moartea" acesteia. Astfel, se impiedica inmultirea bacteriilor, vindecarea este accelerata, iar celulele se refac mult mai repede. Si ceea ce mi se pare uimitor, este ca 70% din spitalele din SUA folosesc Argintul coloidal in tratarea arsurilor!
Eu m-am orientat catre o reteta pentru un ten cu cosuri, pentru ca am in casa cobaiul perfect. Dar poate fi folosit si ca tonic sau pulverizat pe ten pentru a improspata si pentru a aduce un plus de luminozitate pielii.
Ingrediente necesare:
- 1 lingurita de bicarbonat - 1 lingurita de Argint coloidal - 1 lingurita de Aloe - 2 picaturi de ulei esential de Tea Tree sau 1 lingurita de ulei de neem sau pudra de neem (eu pe aceasta am folosit-o pentru ca o aveam in casa) Mod de realizare si aplicare: - amesteca toate ingredientele pana obtii o pasta omogena - aplica masca pe tenul curat, dar nu uita de gat si de decolteu, daca ai cumva cosuri - lasa sa actioneze 10 - 15 minute si apoi spala-te cu apa calduta - aplica in continuare tonicul si crema potrivita tipului tau de ten
Care sunt beneficiile acestei masti? Pai impuritatile si celulele moarte sunt indepartate, se controleaza si excesul de sebum, se sterg semnele ramase de la cosuri, iar tenul devine mult mai luminos. Si am observat si eu tenul mult mai neted si mai luminos al cobaiului meu, Alexandra.
Daca vrei si alte idei de retete, ai o problema a tenului pe care nu o poti rezolva, imi poti scrie si te ajut cu drag!
Poate te intrebi de ce iti scriu azi aceasta reteta? Ei bine, am vazut de-a lungul timpului ca nu toata lumea se exfoliaza pe cat de des ar trebui. Sau nu stiu sa aleaga produsul ori ingredientele potrivite tipului lor de ten.
Si pentru ca deja vremea se raceste si este nevoie sa ne schimbam produsele de ingrijire pentru acest sezon, m-am gandit sa iti ofer o reteta extrem de simpla de exfoliant pentru ten matur si uscat.
Am ales galbenele deoarece sunt locale, se gasesc foarte usor, iar beneficiile sunt multiple - pe langa calmarea pielii (fie ca este vorba de iritatii sau senzatie de mancarime si chiar piscaturi), hidrateaza in profunzime, are proprietati anti-inflamatoare si trateaza orice rana sau orice problema aparuta pe piele si reda fermitatea pielii. Chiar s-a facut un studiu la Universitatea din Maryland si s-a descoperit ca aceasta planta este bogata in flavonoide, un anti-oxidant foarte puternic ce previne daunele provocate de radicalii liberi.
Alte utilizari sau beneficii cunoscute pentru produsele pe baza de galbenele: - se poate aplica pe cicatrici sau vergeturi pentru a ajuta in procesul de vindecare - se poate aplica pe rani usoare cum ar fi taieturi sau zgarieturi - se poate folosi ca balsam pentru pielea bebelusilor - se poate folosi pe tenul cu acnee pentru a calma pielea si pentru a preveni aparitia cosurilor
Ingrediente necesare:
- 1 lingurita de galbenele macinate (e foarte simplu sa folosesti o rasnita sau un mojar) - 1 lingurita de argila rosie - cunoscuta pentru ca accelereaza procesul de regenerare, elimina toxinele din piele, stimuleaza circulatia sangelui, reda luminozitatea tenului - ulei de jojoba, babasu, argan, la alegere - 1 lingurita de miere (daca este zaharisita este cu atat mai bine, pentru ca va curata porii in profunzime) - hidrateaza pielea in profunzime, calmeaza, are efect anti-bacterian, anti-inflamator - 2 picaturi de ulei esential de tamaie - pentru un efect anti-rid complet PS: daca masca are o textura prea groasa, poti adauga cateva picaturi de apa florala. Metoda de realizare si aplicare: - dupa ce macini galbenele, amesteca toate ingredientele pana se transforma intr-o pasta cremoasa - aplica exfoliantul pe fata, gatul si decolteul curate si lasa sa actioneze cateva minute, ca sa profiti si de beneficiile uleiului folosit - maseaza cu miscari circulare si apoi curata cu un prosop umed - la final aplica crema potrivita tipului tau de ten
Aceasta este reteta zilei. Am testat-o si eu, desi nu am tenul uscat, dar mi-a placut foarte mult. Insa eu am aplicat apoi un ser MAGIC de la ESSENTIQ si apoi o crema hidratanta. Daca vrei sa iti comanzi produse pe site-ul www.bioaleea.ro, iti las codul meu de discount, pe care il poti folosi pana la sfarsitul anului: COSMETICA.
Despre uleiul de Tamaie am scris AICI cateva informatii, daca iti doresti sa afli mai multe.
Azi vreau sa iti prezint un alt produs din magazinul ELVIT, un magazin on-line cu produse de ingrijire, produse pentru curatenie si suplimente alimentare.
Este vorba despre o masca pulbere cu ginkgo si lucuma pentru un ten cu cosuri si semne de la cosuri. Si pentru ca ador mastile de acest gen (mi se par si varianta cea sigura pentru piele), am fost foarte incantata sa o incerc si eu (pentru ca scrie pe produs ca poate fi aplicata si pe un ten mixt), dar sa o aplic si pe fata unui adolescent cu probleme. Zis si facut...am testat masca de cateva ori, in diferite variante si am sa iti prezint o modalitate simpla de a o folosi.
Masca ese recomandata pentru a trata cosurile si pentru a diminua inflamarea tenului. La fel de bine reduce roseata pielii si ajuta la vindecare. Este bogata in ingrediente atent alese pentru capacitatile lor de a trata pielea:
- ginkgo (indeparteaza toxinele si are efect anti-imbatranire), lucuma (stimuleaza regenerarea celulara), maca (bogata in vitamina C, stimuleaza productia de colagen si reduce inflamatia), urzica (bogata in vitamina B3, care stimuleaza regenerarea pielii), tulsi (reduce inflamarea pielii, are efect anti-imbatranire).
Eu am ales sa o amestec cu un iaurt gras (pentru este exfoliant, hidratant, reda luminozitate tenului, previne inmultirea bacteriilor) si am aplicat-o pe fata Alexandrei. A lasat-o sa actioneze cam 15 minute si apoi si-a spalat fata cu apa calduta, cu un prosop de bumbac cu care isi curata fata si a aplicat o crema hidratanta. Pentru ea a fost perfect. Am si observat cum petele rosii de la cosuri nu mai erau atat de vizibile, dar fata era cu totul mai luminoasa.
*Am sa fac o scurta paranteza - cu toate ca eu am ales sa amestec masca cu iaurt normal, tu poti incerca sa o amesteci cu un iaurt de soia, daca nu vrei sa folosesti absolut deloc produse animale. La mine insa, a fost o alta reactie. Dupa cateva minute de la aplicare am simtit ca incepe sa ma usture fata in zona obrajilor. Am mai rezistat vreo 2-3 minute si m-am clatit. Pana acum nu am mai avut asemenea reactie la iaurt, probabil ca pielea este mai sensibila si de aceea nu mi-a priit combinatia aleasa. Insa iti pot da si alte variante de ingrediente cu care sa amesteci aceasta masca: - miere simpla sau miere cu 2-3 stropi de suc de lamaie - apa florala - ulei de cocos sau de migdale - suc de portocale - cidru de mere - este foarte bun pentru tenurile grase pentru ca ajuta si la reglarea excesului de sebum - pulpa de papaya foarte coapta (care contime enzime si astfel obtii si un peeling fin) - gel de aloe - fie ca il cumperi, fie ca ai o planta in casa si folosesti o parte dintr-o frunza
De ce iti recomand acest produs si implicit si celelalte produse din gama? Pentru ca:
- toate ingredientele sunt 100% organice - certificare Austria Bio Guarantee - uleiurile presate la rece au fost atent alese pentru nutrientii pe care ii contin - esentele din plante sunt perfecte pentru piele si ofera rezultate maxime - produsele sunt in totalitate vegane - recipientele pot fi reciclate - etichetele sunt realizate din hartie biodegradabila si vegana, la fel ca si cerneala cu care sunt printate etichetele - cutiile in care se ambaleaza produsele sunt realizate din carton reciclabil Si in plus mai gasiti 2 masti: cea pentru peeling cu baobab si cea pentru revitalizare cu macese; mai multe tonice si uleiuri pentru diverse probleme. Ce mai astepti? Comanda-le chiar acum!
S-AR PUTEA SA ITI PLACA:
Atunci cand cumpar un aliment nou, ma interesez daca are beneficii si pentru piele, daca pot face produse de ingrijire sau masti. Si auzisem de la prietena mea Cristina despre pudra de maca, dar mi-a luat ceva timp pana sa o introduc in alimentatie. Insa de cand imi fac smoothie in fiecare dimineata am cumparat si un plic de pudra de maca. iar primul lucru pe care l-am facut cand am ajuns acasa a fost un smoothie si o masca.
De ce am ales acest superaliment? Pe langa beneficiile sale pentru sanatate, despre care am va povestesc in radurile urmatoare, despre acest aliment se stie ca: "Maca sau „ginseng andin”, este o plantă originară din Peru, cultivată de secole pentru tuberculii săi cărnoşi. De forme, dimensiuni şi culori variate, aceştia sunt folosiţi în alimentaţie, în medicina tradiţională şi chiar ca aphrodisiac. Exista mai multe tipuri de maca: - maca albă este cea mai larg răspândită, tuberculii săi fiind mai mari şi cu un gust mai dulce; - maca roşie este din ce în ce mai populară şi are, similar celei negre, un conţinut semnificativ de iod natural ce ar putea preveni dezvoltarea guşei; în experienţe de laborator realizate pe şobolani, cu maca roşie s-a reuşit reducerea dimensiunii prostatei; - maca neagră se consideră că măreşte cel mai mult energia şi rezistenţa organismului, are gustul dulce şi uşor amar şi conţine într-o proporţie semnificativă iod natural, responsabil pentru prevenirea dezvoltării guşei. MACA este eficace în reducerea simptomelor premenstruale ca balonarea, crampele şi instabilitatea emoţională, ajută la îmbunătăţirea funcţiei sexuale la femei prin intensificarea apetitului sexua, creste nivelul de energie, de testosteron, ajută la echilibrarea nivelului hormonal, întăreşte sistemul imunitar, reglează tensiunea arterială, antidepresiv, elimină anemia, îmbunătăţeşte memoria, tratează simptomele menopauzei, reduce simptomele premenstruale, anabolizant natural, întârzie procesul de îmbătrânire, combate stresul, previne anemia, ajută pe diabeticii de tipul 2 să reducă nivelul glicemiei în sânge, scade nivelul de colesterol din sânge, ajută la combaterea oboselii cronice," sursa Cristina Draghici, nutritionist.
Doar ca eu m-am concentrat pe beneficiile pe care aceasta pudra le ofera pielii. Aduce un plus de energie, hraneste in profunzime pielea si ofera fermitate, diminuand liniile fine si ridurile.
Si pentru ca am pomenit de riduri, am decis sa fac o masca simpla pentru un ten matur, ca al meu.
Ingrediente necesare:
- 1 lingurita de maca - 1 lingurita de cacao - 1 lingurita de ulei de caise (mai aveam foarte putin intr-o sticla si am vrut sa il termin; dar poti pune cocos, migdale, argan, orice ulei iti place) - apa de geranium - 2 picaturi de ulei esential de tamaie
Mod de realizare:
- se amesteca toate ingredientele pana obtii o pasta cremoasa si densa - se aplica masca pe tenul curat - dupa 15 minute se clateste si se aplica crema potrivita tipului de ten * Daca ai un ten foarte uscat, poti pune intai un ser si apoi crema hidratanta. Mie mi-a placut cat de catifelata imi era pielea dupa masca. Si disparuse senzatia de strangere a pielii, desi m-am spalat cu apa din abundenta. Iar daca te temi ca te vei colora de la cacao, poti sta linistita ca acest lucru nu se va intampla. Ce parere ai? Te incanta aceasta masca pentru ten? |
AutorMa numesc Sibel si vreau sa iti arat cum poti fii frumoasa la orice varsta si intr-un mod cat mai natural. Daca te inregistrezi pe site-ul meu vei fii la curent cu toate noutatile si vei primi GRATIS primul meu mini-ghid pentru ingrediente utile in casa. Spor la treaba!
|