Cine nu a auzit de peeling-ul chimic? Ei bine, cred ca toata lumea, dar eu nu il recomand absolut deloc. La orice cabinet ai merge ti se spune ca face minuni si ca o sa arati mai bine, mai tanara. Dar nu ti se spune ca iti si distruge tenul. Am auzit povesti de la persoane care aratau mai rau decat inainte de o astfel de procedura si le-am vazut tenul. Eu as zice un NU raspicat. Insa fiecare are dreptul sa faca ce crede ca este mai bine pentru el. Eu sunt aici doar ca sa iti prezint alternative naturale, ce iti pot imbunatati aspectul tenului. Asa ca azi am sa vorbesc despre un peeling "chimic", dar natural, care lasa tenul mai luminos, mai neted si diminueaza in acelasi timp porii. Dupa ce l-am descoperit, am decis ca in fiecare luna sa fac aceasta masca si pot sa spun ca imi place foarte mult. Am prezentat aceasta reteta si la un atelier pe care l-am organizat impreuna cu prietena mea Lavinia si lumea a fost foarte incantata. Dar de ce iti recomand aceasta reteta? Pentru ca ananasul, ca si papaya, este bogat in bromelina, o enzima care ajuta la distrugerea si indepartarea celulelor moarte de la suprafata tenului, fara sa produca iritatii sau semne. De asemeni, este foarte important sa stii ca ananasul trebuie sa fie proaspat, pentru ca aceasta enzima sa actioneze. Si acest lucru este valabil si daca aiti faci sucuri sau smoothie care sa contina acest fruct. Reteta pe care ti-o prezint azi poate fi modificata daca in loc de ananas folosesti papaya si in loc de pudra de urucum, folosesti orice fel de argila (verde, rosie sau galbena). Ingrediente necesare: - 1/4 felie de ananas - bogat in enzime si acizi, cara "mananca" celulele moarte. Dar pe langa exfoliere, lasa tenul hidratat, reduce petele si netezeste pielea. - 1 lingurita de faina de orez - este un ingredient nelipsit din casa si despre el ti-am povestit de multe ori. Aduce o luminozitate aparte tenului. - 1 lingurita de ulei din samburi de struguri - este bogat in resveratrol, combate radicalii liberi, previne imbatranirea si ofera fermitate. - pudra de urucum - folosita in masti, are efect antioxidant, protector si combate imbatranirea prematura a pielii. O poti inlocui cu argila, daca nu o ai la indemana. - ulei esential de tamaie - eu nu l-am adaugat, pentru ca nu il aveam, dar va spun despre el, deoarece l-am folosit la atelier si masca a fost foarte frumos parfumata; iar beneficiile pentru ten sunt numeroase - anti-aging, cicatrizant, tonic, regenerator, potrivit chiar si tenului acneic. - Vitamina E - daca nu ai in casa, nu este nicio problema
Mod de realizare si folosire:
- paseaza ananasul cu un blender - amesteca toate ingredientele pana obtii o pasta cremoasa, nu foarte lichida - aplica masca pe tenul curat; eu iti recomand dimineata, pentru ca tenul va fi mai luminos apoi si mai neted - lasa masca sa actioneze cam 15 minute - clateste cu apa calduta din abundenta - aplica tonicul si crema hidratanta pentru tipul tau de ten S-ar putea, ca in functie si de temperatura din casa, masca sa se usuce mai repede si te va strange putin. Daca vrei, poti sa pulverizezi putina apa termala sau sa te clatesti. Mie mi-a placut senzatia racoritoare de la inceput (pentru ca am tinut fructul la frigider), iar apoi a inceput sa ma piste putin in zona obrajilor (care la mine sunt mai deshidratati). Insa am rezistat pana s-a uscat complet si apoi m-am spalat cu un prosop de bumbac, imbibat in apa calduta. Pielea a devenit mai catifelata, mai neteda si capatase o culoare uniforma, datorita fainii de orez. Sper sa iti placa si tie aceasta reteta si sa o recomanzi si prietenelor tale.
0 Comments
Leave a Reply. |
AutorMa numesc Sibel si vreau sa iti arat cum poti fii frumoasa la orice varsta si intr-un mod cat mai natural. Daca te inregistrezi pe site-ul meu vei fii la curent cu toate noutatile si vei primi GRATIS primul meu mini-ghid pentru ingrediente utile in casa. Spor la treaba!
|