Urmaream de foarte mult timp sa achizitionez pudra de matcha si pana la urma prietena mea, Cristina, mi-a adus un plic de care m-am bucurat preparand o masca noua.
Aveam de ales si multe alte ingrediente din dulapul meu magic, insa mi-au atras atentia cateva pe care nu le-am mai folosit de mult si un ulei nou pe care il tineam la vedere, in speranta ca imi vine mie o idee si ma bucur de el cat de curand. Asa s-a si intamplat. Am ales ingredientele, mi-am curatat tenul si mi-am pregatit masca. Nu m-am putut insa bucura de culoarea verde ca de smarald a pudrei de matcha, pentru ca am combinat-o cu o pulbere rozalie, dar intentionez sa mai pregatesc o varianta, mult mai verde, despre care promit ca am sa scriu cat de curand. Dar ce este aceasta pudra de matcha si de unde vine? Este un ceai verde mai special, cules in momentul in care frunzele au cel mai mare continut de clorofila (ajuta la detoxifierea intregului organism). Aceste frunze sunt uscate si apoi macinate, iar ceaiul se face amestecand pudra si nu infuzand frunzele uscate. Pentru piele matcha are efect anti-oxidant si anti-inflamator, creste elasticitatea pielii, uniformizeaza culoarea acesteia, calmeaza tenul sensibil, trateaza acneea. Acestea sunt doar cateva beneficii care mi-au atras atentia.
Ingrediente necesare:
- 1/2 lingurita de pudra de matcha - 1/2 lingurita de pudra de capsuni - poti sari peste aceasta; eu am ales sa imbogatesc masca, pentru ca mergeam la o petrecere si mi-am dorit sa am tenul impecabil - 1 lingurita de ulei vegetal - poti pune orice ulei preferi (avocado, cocos, jojoba, migdale) - 1 picatura de ulei esential - ales in functie de tipul de ten sau de problemele acestuia: lavanda, trandafir, tamaie, mir, geranium. *In aceasta reteta am ales sa adaug un ulei organic de ciulin, primit de la un amic pentru protectia ficatului si pentru detoxifiere. Cum insa nu am avut curaj sa inghit dimineata cate o lingurita, i-am gasit alte intrebuintari, deoarece este recunoscut faptul ca e bogat in Vitamina E, este un puternic anti-oxidant si anti-inflamator, elimina toxinele acumulate in piele si astfel este recomandat si persoanelor cu acnee. Silimarina din aceasta planta calmeaza pielea cu eczeme sau psoriazis, hidrateaza, catifeleaza si previne imbatranirea prematura a pielii. Este la fel de bun si pentru par, deaorece intareste radacina firului de par si previne caderea acestuia.
Mod de realizare si aplicare:
- se amesteca toate ingredientele pana se obtine o pasta cremoasa, nu foarte lichida - se aplica masca pe tenul curat; nu uita de gat si decolteu - se spala cu apa calduta dupa 15 minute si se aplica in continuare tonicul si crema potrivita tipului de ten Dupa ce mi-am spalat fata mi-a placut cat de catifelata era pielea mea si foarte hidratata, pentru ca folosisem acest ulei de ciulin care are o textura usoara si care intra destul de repede in piele. Nu a mai fost nevoie sa aplic un ser, ca de obicei, ci am aplicat crema de ochi si pe cea de fata si apoi m-am machiat.
Daca vrei sa incerci si tu aceasta masca, poti comanda o parte din produse dand click pe link-urile de mai jos:
- pudra de matcha - ulei de jojoba - ulei de migdale - ulei de avocado
0 Comments
Leave a Reply. |
AutorMa numesc Sibel si vreau sa iti arat cum poti fii frumoasa la orice varsta si intr-un mod cat mai natural. Daca te inregistrezi pe site-ul meu vei fii la curent cu toate noutatile si vei primi GRATIS primul meu mini-ghid pentru ingrediente utile in casa. Spor la treaba!
|