Daca stau sa ma gandesc bine, aceasta afirmatie nu pare o idee prea buna. De aceea am studiat ce inseamna de fapt curatarea tenului cu o combinatie de uleiuri si iata ceea ce am descoperit. Stii ca tenul tau produce in mod natural ulei (pe care il numesti si sebum), pe care, atunci cand folosesti produse de curatare, il indepartezi de la suprafata pielii, iar cateodata indepartezi prea mult? De aceea nu ai un nivel echilibrat de sebum si unele tenuri sunt mai grase, altele mai uscate. Dar prin folosirea acestei combinatii de uleiuri, prin masarea pielii si aplicarea aburilor, porii se vor deschide si la final vei reusi sa indepartezi nu doar impuritatile, bacteriile si excesul de sebum produs, dar vei lasa pielea hidratata si protejata. *Pentru mai multe informatii puteti accesa si www.acne.org Ce ingrediente iti trebuie pentru acest ritual: Cel mai la indemana este Uleiul de Ricin* – are proprietati astringente si curata tenul in profunzime. Dar intotdeauna sa folosesti o parte Ulei de Ricin si doua parti dintr-un alt ulei, cum ar fi Uleiul de Masline, Ulei din samburi de Caise sau Struguri, Ulei de Argan sau chiar de Jojoba. *Daca ai o anumita sensibilitate la acest ulei, il poti inlocui cu Ulei de Migdale. Ce trebuie sa faci: Combinatia ideala pentru fiecare urmeaza sa o descoperi incercand diverse combinatii, dar cantitatile de la care poti porni sunt:
Cum trebuie sa procedezi: 1. Amesteca cele doua uleiuri si pastreaza-le intr-un recipient cu capac. Aplica uleiul obtinut in palme, maseaza usor palmele si apoi aplica pe fata umeda, masand cu miscari circulare fata pana simti ca a intrat in piele. Aceasta combinatie poate fi folosita si ca demachiant (l-am testat dupa ce am aplicat un fond de ten destul de rezistent) si chiar poti sa o lasi pe piele pana la 10 minute. 2. Incalzeste un prosop in apa fierbinte si pune-l pe fata, pentru ca porii sa se deschida. Lasa-l 1 minut sau pana se raceste si repeta procedeul, daca consideri necesar. Sterge apoi toata fata, pana se indeparteaza tot machiajul. 3. Sterge fata cu prosopul, daca mai simti ulei. Pentru cine doreste sa aplice o lotiune hidratanta, foarte lejera o pot face (mai ales persoanele cu tenul foarte uscat si deshidratat). DE RETINUT: PENTRU CINE FOLOSESTE ACEST PROCEDEU PENTRU PRIMA DATA, SE POATE CA TENUL SA GRABEASCA PROCESUL DE CURATARE SAU DETOXIFIERE, CUM EXPLICA UNII, SI SA OBSERVE CA AU APARUT MAI MULTE COSURI SAU CA TENUL SE SIMTE PUTIN MAI GRAS. DAR ACEST LUCRU SE DATOAREAZA FAPTULUI CA PIELEA INCEARCA SA SE OBISNUIASCA CU NOUA METODA DE CURATARE SI SIMTE LIPSA DETERGENTILOR ASTRINGENTI FOLOSITI PANA IN ACEL MOMENT. Ce zici, iti surade ideea unui astfel de produs? Ai incercat pana acum sa iti cureti tenul cu ulei? In filmul de mai jos iti explic pasii pe care trebuie sa ii faci. UPDATE: AICI gasesti cel mai bun ulei de cocos de pe piata din Romania. Eu il folosesc de aproape 3 ani si iti pot spune ca sunt incantata de beneficiile sale.
2 Comments
Ursu Tatiana
5/26/2016 12:20:57 pm
Eu folosesc ulei de ricin pentru ten. Am scris despre el putin pe blog. Sper sa va placa: https://desprefrumuseteblog.wordpress.com/2016/03/10/uleiul-de-ricin-este-eficient-in-cosmetica/
Reply
Sibel
5/26/2016 01:06:50 pm
Buna Tatiana.
Reply
Leave a Reply. |
AutorMa numesc Sibel si vreau sa iti arat cum poti fii frumoasa la orice varsta si intr-un mod cat mai natural. Daca te inregistrezi pe site-ul meu vei fii la curent cu toate noutatile si vei primi GRATIS primul meu mini-ghid pentru ingrediente utile in casa. Spor la treaba!
|