Buna tuturor. Dupa ce am folosit balsamul demachiant aproape doua saptamani (pe ten machiat sau nu) si am avut niste rezultate spectaculoase, am decis sa va impartasesc si voua reteta. Cred ca pot spune in acest moment ca mi-am gasit demachiantul preferat - este hidratant, curata foarte bine pielea, nu o lasa deloc uscata si pot sa ma clatesc cu apa. Sunt atat de bucuroasa, ca nici nu va puteti inchipui. Totul a pornit de la uleiul infuzat pe care il facusem si nu prea stiam ce sa fac cu el. L-am folosit intr-o seara la masaj facial si apoi l-am aplicat cand am simtit eu tenul putin mai deshidratat, dar in rest era dilema totala. Asa ca m-am decis sa il folosesc ca baza pentru un balsam demachiant. Mai ales ca mirosul nu era foarte puternic si il puteam folosi si in jurul ochilor. Ingrediente necesare: - 1 lingurita de ceara de soia - am folosit-o pentru a putea oferi consistenta balsamului, altfel ar fi fost prea lichid. - 1 lingurita de ulei de cocos - pe langa capacitatea de a hidrata pielea, acesta are si efect antibacterian, calmeaza si hraneste pielea, lasa tenul moale si catifelat, fara sa il incarce. - 1/2 lingurita de glicerina - este un agent hidratant, care facilitează reținerea apei în piele. - cateva picaturi de Vitamina E - este un antioxidant puternic, care previne imbatranirea prematura a tenului - 2 linguri de ulei infuzat cu galbenele sau orice alta planta va doriti (recomand galbenele pentru tenurile sensibile, normale, uscate si ceai verde pentru cele grase). Mod de realizare: 1. Pune ceara de soia intr-un vas si topeste-o la microunde sau pe aragaz (intr-un recipinet cu apa fierbinte). 2. Apoi topeste si uleiul de cocos. 3. Amesteca bine ceara si cele doua uleiuri, apoi pune glicerina si Vitamina E si uleiul infuzat. In acest moment, amestecul va arata ca in imaginea de mai jos. Puteti tine balsamul la frigider pana se intareste sau puteti sa il lasati peste noapte si veti vedea ca isi schimba textura.
Eu nu am avut rabdare pana dimineata, asa ca l-am bagat la frigider. Dar mare atentie sa nu se intareasca foarte tare (in acest caz trebuie sa il scoateti cu 30 minute inainte de a-l folosi). Trebuie sa arate ca un balsam usor cremos si nu lichid. Mod de folosire: - Pentru a fi mai usor de folosit, va recomand sa umeziti o discheta demachianta cu putina apa. - Apoi sa luati cu un betisor o cantitate mica de balsam, pe care sa o puneti pe discheta (astfel evitati contaminarea produsului) si stergeti foarte bine fata. - Pentru prima data, faceti un test in zona ochilor si daca totul este in ordine, folositi-l si pentru a sterge rimelul .Aici depinde de fiecare, daca suporta sau nu aceasta formula. - Tenul nu va ramane uscat, ci foarte hidratat. S-ar putea ca persoanele cu tenul mai gras sa simta nevoia de a se clati, asa cum fac si eu. Apoi puteti folosi tonicul si crema hidratanta. Veti vedea ca se sterge foarte bine chiar si fondul de ten si rimelul. Aceasta este reteta balsamului demachiant si va garantez ca merita sa il folositi. Va astept pe blog si cu alte idei!
0 Comments
Leave a Reply. |
AutorMa numesc Sibel si vreau sa iti arat cum poti fii frumoasa la orice varsta si intr-un mod cat mai natural. Daca te inregistrezi pe site-ul meu vei fii la curent cu toate noutatile si vei primi GRATIS primul meu mini-ghid pentru ingrediente utile in casa. Spor la treaba!
|