Buna dragele mele. Zilele trecute am vazut o emisiune despre cum se ingrijeau reginele in Antichitate si mi-a astras atentia ca Regina Cleopatra folosea foarte mult gel de Aloe Vera. Avand si eu o sticla in dulapul meu cu minuni, am decis ca trebuie sa imi fac un produs nou si am ales sa fie un demachiant de fata. Oricum aveam sapun de Castilia si tot amanam sa il folosesc, asa ca nu mi-au trebuit decat 2 minute sa imi fac un nou produs de ingrijire (bine, recunosc, vreo 10 minute, de fapt, cu poze cu tot). Am ramas surprinsa inca de la prima folosire cat de bine curata tenul si cat de catifelata a ramas pielea la final. Este bine de stiut ca gelul de Aloe Vera are proprietati antiinflamatoare, antibacteriene, dar si calmeaza pielea. Contie Acid Salicilic si trateaza cicatricile si chiar acneea. Imbunatateste elasticitatea pielii si diminueaza ridurile. De aceea, acest demachiant poate fi folosit de catre toate tipurile de ten. Ingrediente necesare: - 15 ml de Sapun de Castilia (se gaseste in magazine bio) - 30 ml ulei de migdale - 30 ml gel de Aloe Vera - 2 picaturi de Vitamina E - 5 picaturi de ulei esential (puteti folosi lavanda, tea tree, morcovi in functie de tipul vostru de ten) * Dupa cum vedeti nu am facut o sticla foarte mare, pentru am vrut intai sa vad daca mi se potriveste. La fel puteti face si voi. Iar daca pe viitor faceti mai mult de 100 ml, in timpul verii puteti tine demachiantul in frigider. Mod de realizare si folosire: - puneti primele 4 ingrediente intr-o sticla si agitati bine continutul - adaugati si uleiul esential preferat - inainte de folosire, umeziti fata si gatul cu apa calduta - aplicati o cantitate foarte mica de demachiant in palme si apoi intindeti pe toata fata, cu miscari circulare. Veti observa ca se transforma intr-o spuma catifelata - clatiti cu apa din abundenta si aplicati in continuare tonicul si crema hidratanta Sper sa va placa si voua la fel de mult si astept sa imi spuneti parerile voastre. Pana data viitoare, Va pup cu drag, Sibel!
0 Comments
Buna dragele mele. Azi am decis sa va vorbesc despre otetul de mere. Eu il mai folosesc si la realizarea unui tonic de fata, dar de cand mi-am luat sapun solid, mi-am clatiti parul numai cu otet de mere. Poate aveti si voi bunici care isi clateau parul in acest mod. A mea bunica era fidela otetului si avea mereu parul matasos. Iar mie mi se parea ciudat si radeam, crezand ca o sa miroasa toata ziua a otet. Exista mai multe moduri in care puteti sa va clatiti pe par cu otet de mere. Eu am sa va arat azi unul dintre ele. Care sunt avantajele folosirii otetului de mere? 1. Este un balsam natural - lasa parul stralucitor si curat. 2. Inchide cuticulele firului de par, astfel incat acesta ramane hidratat mai mult timp. 3. Ajuta la descurcarea firului de par. 4. Stimuleaza cresterea firului de par. 5. Curata foarte bine produsele de styling (contine alfa-hidroxi acizi care curata foarte bine scalpul si firul de par). 6. Regleaza ph_ul firului de par (care este de 4.5 - 5.5). 7. Are proprietati antibacteriene si trateaza pielea uscata a sclapului, indepartand matreata. 8. Previne varfurile despicate. 9. Este bogat in Vitamina B, C si Potasiu. Ingrediente necesare la o sticla de 250 ml: - 1 cana de ceai negru (pentru parul inchis la culoare) sau ceai de musetel (pentru parul blond) - preparat din timp si racit - 2 - 4 linguri de otet de mere (puteti incepe cu 2 linguri si apoi cresteti pe parcurs cantitatea) - 5 - 7 picaturi de ulei esential ( eu am ales de data aceasta scortisoara) Metoda de realizare si folosire:
- ceaiul se pregateste din timp - se amesteca ceaiul cu otetul de mere - la final se pune si uleiul esential - dupa ce v-ati spalat parul cu sampon sau sapun solid si l-ati clatiti foarte bine, aplicati otetul de mere - puteti lasa sa actioneze 2-3 minute sau va puteti clati direct - pastrati restul de otet ramas in sticla la frigider (mie mi-a ajuns de 3 ori gramajul de 250ml) BINE DE STIUT: * Daca aveti parul mai uscat, este recomandat sa folositi o cantitate mai mica de otet de mere, fata de parul gras. * Puteti incepe sa folositi acest produs de clatire 1 data pe saptamana si daca vedeti rezultate, puteti sa il folositi si de 2 ori pe saptamana. * Daca nu vreti sa folositi ceai de plante, puteti pune apa filtrata. * Dupa ce va clatiti parul cu otet de mere, nu trebuie sa folositi si un balsam. Ce ziceti? Veti incerca si voi otetul de mere? Buna tuturor. Ca tot veni vorba zilele trecute de turmeric, am zis sa gasesc o modalitate sa il folosesc si eu. Dar nu in mancare, ci intr-un produs de ingrijire. Si uite asa m-am gandit ca il pot adauga intr-o briosa exfolianta. Zis si facut! Am obtinut o piele frumoasa, neteda si daca nu insistam atat de mult la clatire, aveam si o usoara culoare pe corp. SFATUL MEU: intai sa va exfoliati si apoi sa va spalati, ca sa nu ramana pielea galbena. Cele doua unturi hidrateaza pielea in profunzime, zaharul este destul de delicat si exfoliaza, iar uleiul esential il puteti alege dupa preferinte. Ingrediente: - 1 lingura cu zahar alb - 1 lingura cu unt de palmier - 1 lingura cu ulei de cocos - 1 lingurita de turmeric (sau puteti pune spirulina sau colorant alimentar sa fie mai dragute) - 10 picaturi de ulei esential dupa preferinte (eu am ales de de data aceasta uleiul de menta, ca sa fie mai racoritor) ![]() Metoda: - topeste untul de palmier - amesteca toate ingredientele intr-un bol de stical (in afara de uleiul esential) - puneti amestecul obtinut in forme de silicon sau de briose - tineti la frigider pana se intareste - pastrati produsul in frigider, ca sa nu se topeasca Ce ziceti? Va plac exfoliantele? Astept sa imi spuneti daca le-ati incercat si voi. |
AutorMa numesc Sibel si vreau sa iti arat cum poti fii frumoasa la orice varsta si intr-un mod cat mai natural. Daca te inregistrezi pe site-ul meu vei fii la curent cu toate noutatile si vei primi GRATIS primul meu mini-ghid pentru ingrediente utile in casa. Spor la treaba!
|