Am descoperit ca pot infuza uleiurile vegetale, nu pentru a le face mai gustoase in diverse preparate gastronomice, ci pentru a varia ingredientele pe care le folosesc in crearea produselor mele de ingrijire. Este o varianta usoara si foarte ieftina de "jongla" cu uleiurile, mai ales atunci cand te plictisesti de unele dintre ele. Iar in ultimul timp am tot facut acest lucru si ti-am povestit si tie in cateva articole sau la atelierele pe care le-am sustinut.
Insa e data aceasta am ales sa infuzez microplante de la Microgreens Romania, primul producator local de microplante din Romania. Eu le-am tot consumat in salate sau feluri usoare de mancare, la atelierele sustinute de Cristina si Flori si in weekendul pe care l-am avut la munte. Si m-am intrebat daca aceste plante se pot folosi pentru a infuza uleiurile vegetale, ca mai apoi sa le folosesc in cosmetica. Asa ca m-am intalnit cu reprezentantii Microgreens si am ales sa testez doua dintre produsele lor - busuiocul japonez sau perilla si mustarul verde.
Insa as vrea sa iti spun mai exact ce sunt aceste plante, fara sa te plictisesc prea mult.
"Microplantele sunt o nouă categorie de legume sub forma unor plante tinere, comestibile, deja intrate în categoria de SUPERFOOD, datorită conținutului ridicat de substanțe benefice (minerale, vitamine, samd). Vlăstarii (un alt nume sub care sunt cunoscute Microgreens) sunt plante aflate în primul stadiu de dezvoltare (tulpina și primele două frunze). Pe lângă concentrația mai mare de nutrienți, gustul și aroma sunt mult mai intense decât la plantele mature, ceea ce le face ideale pentru gastronomie." - sursa www.microgreens.ro Si ideale in cosmetica, as putea completa....
Dar am avut succes numai cu busuiocul japonez, pe care l-am pus in ulei de cocos. Mustarul a capatat un miros cam greu de suportat si nu l-am putut folosi, chiar daca l-am pus si in ulei de cocos si apoi in ulei din samburi de struguri. Insa nu ma dau batuta si am sa caut o alta varianta de a folosi si alte microplante.
Sa iti povestesc cum am facut infuzia? Eu am ales varianta la rece, deoarece este recomandat ca aceste plante sa nu fie procesate termic. Altfel ele isi pierd din beneficii si nu isi mai au rostul in niciun preparat, fie ca este comestibil, fie ca este pentru ingrijirea pielii. Intr-un recipint de 50 ml am pus plantele si le-am acoperit cu ulei de cocos. L-am tinut pe pervaz, la soare pentru cateva zile si apoi l-am strecurat, urmand sa il folosesc la cateva dintre retetele mele pentru ingrijirea pielii.
Poate te intrebi ce mi-a venit sa folosesc aceste plante?? Pai vreau sa iti prezint 4 beneficii ale busuiocului japonez, daca este folosit in cosmetica:
- are proprietati antibacteriale, antivirale si antiinflamatorii, de aceea este recomandat tenurilor cu probleme - este ideal pentru tenul matur, deoarece este bogat in Omega-3, 6 si 9 si astfel calmeaza, repara si protejeaza tenul de factorii de mediu si impiedica imbatranirea prematura - flavonoidele au si ele capacitatea de a lupta impotriva radicalilor liberi - are capacitatea de mentine hidratarea in piele. De aceea este recomandat mai ales tenului uscat, dar si in combinatii speciale pentru pielea uscata de pe corp - si nu in ultimul rand, folosindu-l poti sa modifici si textura produselor pe care ti le faci singura Despre retete am sa vorbesc in articolul viitor, dar pana atunci iti las cateva link-uri, ca sa te documentezi si sa vezi ca poti comanda plantele si pentru a le manca alaturi de felurile tale preferate, iar mai nou, le poti folosi si in cosmetica. - suc delicios cu efect de detox - tort delicios cu flori comestibile - suc din mere si iarba de grau Pana data viitoare, zambeste si iubeste-te!
0 Comments
Leave a Reply. |
AutorMa numesc Sibel si vreau sa iti arat cum poti fii frumoasa la orice varsta si intr-un mod cat mai natural. Daca te inregistrezi pe site-ul meu vei fii la curent cu toate noutatile si vei primi GRATIS primul meu mini-ghid pentru ingrediente utile in casa. Spor la treaba!
|