Buna dragele mele.
In ultimul timp am folosit destul de des sarea Epsom si m-am gandit sa va prezint si voua cele mai frecvente moduri in care o puteti folosi si de ce este bine sa aveti in casa sare Epsom. Dar ce este sarea Epsom? De fapt nu este sare si mai este denumit si sulfat de magneziu. Numele sau provine de la un izvor din Anglia (localitatea Epsom din Surrey), unde se gaseste in mod natural. La noi se poate gasi in magazinele cu produse bio sau anumite farmacii si are efect asupra reducerii inflamatiilor, eliminarea toxinelor, detoxifierea organismului. Ceea ce nu stiam este faptul ca magneziul este al patrulea element, ca si cantitate, care se gaseste in organismul nostru, dar din anumite motive, avem totusi deficiente. Pamantul in care sunt cultivate legumele nu contine suficiente minerale si astfel ele lipsesc si din dieta noastra zilnica. Lipsa magneziului din organism poate duce la crestrea tensiunii arteriale, hiperactivitate, probleme cardiace. De aceea cel mai bine se absoarbe prin piele, fie ca este folosita sub forma de sare, uleiuri sau lotiuni.
Care sunt cele mai frecvente intrebuintari ale sarii Epsom?
1. Pedicura — puneti 1/2 ceasca de sare Epsom in apa fierbinte si tineti picioarele timp de 5 minute. Apoi indepartati lacul de unghii, dati forma unghiilor, taiati cuticulele si mai tineti 5 minute in apa. Puteti de asemeni sa va exfoliati talpile si dupa ce le stergeti foarte bine, sa le dati cu crema hidratanta. 2. Exfoliant de fata — amestecati jumatate de lingurita de sare Epsom cu demachiantul pe care folositi zilnic. Masati fata usor, cu miscari circulare, ferind zona ochilor. Clatiti apoi cu apa din abundenta si dupa ce uscati fata, aplicati crema hidratanta. 3. Relaxare — puteti alege una dintre retetele pentru o baie detoxifianta. Ca sa fie mai simplu, adaugati 2 cesti de sare Epsom in apa fierbinte si stati aproximativ 15 - 20 minute. Pentru efectul relaxant, puteti adauga in apa si 10 picaturi de Ulei Esential de Levantica. 4. Balsam de rufe — amestecati 4 cesti de sare Epsom cu 20 de picaturi de ulei esential de Tea Tree si pastrati-l intr-un recipient inchis. La inceputul fiecarei spalari, adaugati 1/4 de ceasca in locul destinat balsamului. 5. Exfoliant de corp — puteti sa va exfoliati pielea dupa dus doar cu sare Epsom. Dupa care va clatiti foarte bine si pe pielea uscata aplicati apoi o crema hidratanta. 6. In apa de baie a copiilor — adaugati o ceasca de sare Epsom in apa in care le faceti baie copiilor, pentru un efect relaxant si un somn mai porfund. 7. Reduce durerile de cap — exista studii care demostreaza ca 15 -20 de minute de relaxare intr-o cada cu apa fierbinte, in care am pus sare Epsom, poate reduce durerile de cap. 8. Acnee — sarea Epsom are proprietati antibacteriale, antifungice si antivirala. De aceea se poate folosi in tratarea cosurilor (promit ca va pregatesc si cateva retete pentru acnee cu sare Epsom). 9. Previne constipatia — puneti 250 ml de apa intr-o cana si adaugati 2 lingurite de sare Epsom. Dupa ce sarea s-a topit, beti apa si asteptati pana la 2 ore pana isi face efectul. Efectul sau laxativ se datoreaza magneziului, care dirijeaza fluidele din sange catre intestine, determinand mai multe scaune. 10. Calmeaza pielea arsa de soare— dizolvati 2 linguri de sare Epsom intr-o cana de apa si aplicati pe portiunile arse de soare.
*Puteti da click pe bannerul de mai sus si in magazinul organik.ro gasiti sare Epsom la 500g sau 1kg.
Astept sa imi spuneti daca ati incercat vreuna dintre retetele de mai sus si ce efect a avut la voi.
0 Comments
Leave a Reply. |
AutorMa numesc Sibel si vreau sa iti arat cum poti fii frumoasa la orice varsta si intr-un mod cat mai natural. Daca te inregistrezi pe site-ul meu vei fii la curent cu toate noutatile si vei primi GRATIS primul meu mini-ghid pentru ingrediente utile in casa. Spor la treaba!
|